Komposztálás a Food Truck Show-n

23.05.2016

 

A ’Food Truck Show fesztiválok elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a minőségi ételeket, italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. A változatos alapanyagokból készülő ételek mellett vendégeink kézműves szörpökkel, sörökkel, pálinkákkal és borokkal olthatják szomjukat rendezvényeinken. A hétvégén 52 kiállítóval várták látogatóikat a szervezők, akikből 15 a rendezvényen debütált elsőként a kulináris élvezetek kedvelői előtt. Itt mutatkozott be többek között az első öt csillagos food truck, a Kollázs Brasserie járműve, ami a Four Season’s Hotel éttermének minőségét varázsolja laza köntösbe öltöztetve az esemény helyszínére.

A rendezvényt ezúttal a szervezők műanyag mentessé tették, vagyis a kereskedők csak papírból vagy PLA-ból (növényi származékokból) készült poharakkal és csomagolóeszközökkel kínálhatták ételeiket, italaikat. Ezek az anyagok már biológiailag könnyen lebontható termékek és nem terhelik a környezetet, mint a kőolajból gyártott műanyagok.

Ennek kapcsán a rendezvényre meghívást kapott cégünk a JRK Waste Management Hungary Kft is, hogy a helyszínen bemutathassuk, hogyan lehet csökkenteni a keletkező konyhai hulladékot egy elektromos komposztáló segítségével, hogyan lehet komposztot készíteni 24 óra alatt az ételmaradékokból, valamint a PLA termékekből a keletkezés helyén.

A most próbaüzemben elindított programot a szervezőkkel közreműködve szeptemberben már komolyabban tervezzük folytatni.

III. Food Truck Show Budapest (Fotó: Geza Talaber Photography)

Előző cikk Következő cikk
Zavrieť video