6 újévi fogadalom a kevesebb hulladékért

14.01.2016

A január az új kezdetek és a fogadalmak hónapja. Az új év beköszöntével biztosan Ön is egy sor fogadalmat vagy ötletet írt fel, amit 2016-ban meg szeretne valósítani. Van köztük olyan, ami hozzájárul egy zöldebb, egészségesebb élethez? Íme hat egyszerű tipp, hat újévi fogadalom ami kevesebb hulladékot eredményez, és a környezetünk picit tisztábbá varázsolja.

 1. Ne termeljen szemetet

Egy olyan korszakban, amit a termelés, az új találmányok és a túlcsorduló szemetesládák határoznak meg, elég szép kihívásnak tűnik. De nem lehetetlen J Tudta, hogy a háztartási hulladék átlagosan 45%-ban tartalmaz szerves hulladékot is? Ezek túlnyomóan zöldség- gyümölcshéjak, konyhai maradékok vagy kerti hulladék. Ha ezeket nem szemétnek tekintjük, hanem a kerti komposztálónk adalékának, hamar észrevehetjük, hogy a szemetesládánkat nem lesz egyszerű teletölteni.

 2. Tekintsen a dolgokra új szemszögből

Sok mindenre azt mondjuk, hogy szemét, pedig nem a kukákban van a helye. Tartsa meg a joghurtos poharakat, műanyag edényeket, toalettpapír gurigákat vagy tojástartókat, és tavasszal ültesse beléjük az első magokat.

 3. Mindig van egészségesebb út

Tudta, hogy egy átlagos személy évente 167 PET palackot használ fel? Számolja ki, hogy hány flakon ásványvizet vagy üdítőitalt fogyaszt évente. Ha egyszer beleszeretünk egy igényes, 100%-ban zöld üvegbe (öko kulacs), ami mindenhol, minden helyzetben és időben Önnel lesz, az egészsége és a természet meghálálja Önnek.

4. Nem minden szükséges

Hasznosítson mindent, amit lehet. Ha kimért péksütit, zöldséget, gyümölcsöt veszünk, mindig műanyagzacskót használunk. Otthon mossa el, szárítsa meg és tegye félre ezeket, így később újra felhasználhatóak.

5. Érdeklődjön, tájékozódjon

Szakítson egy kis időt arra, hogy új utakat találjon a hulladék csökkentésére a háztartáson belül. Tudta, hogy a nem színes szalvéták és papírtörlők hasznosak lehetnek a kertben? A cellulóztartalma miatt komposztálónk tökéletes tápláléka lehet a belehelyezett más konyhai és kerti szerves hulladékkal együtt.

6. Találja meg a játékos és kreatív énjét

 Ha otthon gyűjti a kartondobozokat, és megszállja Önt a kreativitás, használja előnyére. Tudta, hogy ezekből a dobozokból nagyszerű játékokat vagy egyedi bútordarabokat készíthet? Csak egy kis idő és egy jó ötlet szükséges. 

Előző cikk Következő cikk
Zavrieť video