A ’Food Truck Show’ fesztiválok elsődleges célja, hogy egy időben és helyen mutassa be a minőségi ételeket, italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. A változatos alapanyagokból készülő ételek mellett vendégeink kézműves szörpökkel, sörökkel, pálinkákkal és borokkal olthatják szomjukat rendezvényeinken. A hétvégén 52 kiállítóval várták látogatóikat a szervezők, akikből 15 a rendezvényen debütált elsőként a kulináris élvezetek kedvelői előtt. Itt mutatkozott be többek között az első öt csillagos food truck, a Kollázs Brasserie járműve, ami a Four Season’s Hotel éttermének minőségét varázsolja laza köntösbe öltöztetve az esemény helyszínére.
A rendezvényt ezúttal a szervezők műanyag mentessé tették, vagyis a kereskedők csak papírból vagy PLA-ból (növényi származékokból) készült poharakkal és csomagolóeszközökkel kínálhatták ételeiket, italaikat. Ezek az anyagok már biológiailag könnyen lebontható termékek és nem terhelik a környezetet, mint a kőolajból gyártott műanyagok.
Ennek kapcsán a rendezvényre meghívást kapott cégünk a JRK Waste Management Hungary Kft is, hogy a helyszínen bemutathassuk, hogyan lehet csökkenteni a keletkező konyhai hulladékot egy elektromos komposztáló segítségével, hogyan lehet komposztot készíteni 24 óra alatt az ételmaradékokból, valamint a PLA termékekből a keletkezés helyén.
A most próbaüzemben elindított programot a szervezőkkel közreműködve szeptemberben már komolyabban tervezzük folytatni.
III. Food Truck Show Budapest (Fotó: Geza Talaber Photography)